Круглий стіл на тему: «Права людини – найцінніший скарб»

11 грудня 2023 року у Відокремленому структурному підрозділі «Фаховий коледж Миколаївського національного університету імені В.О. Сухомлинського» під керівництвом викладача правових дисциплін Рукінової Світлани Сергіївни та за активної участі студентів спеціальності «Право», «Фінанси, банківська справа та страхування» відбувся онлайн-захід – круглий стіл на тему: «Права людини – найцінніший скарб».

Захід був присвячений Міжнародному дню прав людини. В Україні на офіційному рівні День прав людини визначено відповідно до Указу Президента України від 9 грудня 2022 року. В Указі Глави держави зазначено, що День прав людини встановлюється з метою утвердження і забезпечення прав і свобод людини, що є головним обов’язком держави, посилення консолідації українського суспільства, підтримуючи рішення Генеральної Асамблеї ООН про відзначення 10 грудня на честь ухвалення Загальної декларації прав людини Дня прав людини.

Мета заходу – формування в здобувачів освіти поняття про основні права людини; виховання поваги до прав інших людей, формування почуття обов’язку, тощо.

Доповідачі та основні питання, які було розглянуто на даному заході:

Пятаченко Анастасія, студентка 115 групи, спеціальності «Право» – «Історія прийняття Загальної Декларації прав людини»;

Горбань Діана, студентка 135 групи, спеціальності «Фінанси, банківська справа та страхування» – «Конституція України та закріплення прав людини»;

Коробкова Олена, студентка 115 групи, спеціальності «Право» – «Міжнародні договори з прав людини»;

Приймак Дарина, студентка 135 групи, спеціальності «Фінанси, банківська справа та страхування» – «Міжнародні організації з прав людини»;

Брегідер Вікторія, студентка 135 групи, спеціальності «Фінанси, банківська справа та страхування»  – «Європейський суд з прав людини».

Отже, ми всі маємо пам’ятати, що жодна країна світу не може вільно порушувати права людини. Суспільство має згуртуватися для досягнення спільної мети – захисту прав людини та створення сприятливих та безпечних умов життя в усьому світі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *