8 травня Україна відзначає День пам’яті та примирення!

ВСП «Фаховий коледж Миколаївського національного університету імені В. О. Сухомлинського» також долучився до вшанування цієї дати.

Заступником директора з виховної роботи, Санайко К. М., було проведено виховний онлайн-захід на платформі ZOOM за участі студентів та викладачів коледжу «Це потрібно не мертвим, це потрібно живим…..»

Цього року Україна вдруге відзначає День пам’яті та примирення в умовах повномасштабної збройної агресії Росії. Сучасна війна також супроводжується жахливими воєнними злочинами з боку російської армії та політично-військового керівництва РФ.

Надзвичайно важливо згадувати та вшановувати подвиг тих, хто боровся з нацизмом і переміг його. Не менше заслуговують на увагу та пам’ять і жертви війни: остарбайтери, діти війни, цивільні, які постраждали від бойових дій та окупації їхніх міст і сіл. Війна – це не лише танки, гармати й масштабні бої. Це – долі, мільйони маленьких і великих людських бід, які тривали роками.

Учасники заходу поринули у минуле тих страшних подій, обговорили участь українського народу в Другій світовій війні 1939-1945 років, провели паралель з подіями сьогодення.

Головним посиланням даного заходу буле те, що народ, який багато років бореться за свою свободу, ніколи не здасться ворогу та обов’язково переможе у боротьбі із кривавим диктаторським режимом, як це було колись так це буде і нині!

Слава Україні!

Інформаційні матеріали розміщені за посиланням: https://drive.google.com/drive/folders/1hGZkXBkUU2cIdv_KDNvtlDE_axzwMUMw?usp=sharing

Також кураторами академічних груп було проведено виховні години до Дня пам’яті та примирення, тематичні кураторські години та Урок пам’яті на теми «Пам’ятаємо», «Пам’ятаємо та перемагаємо!», «Пам’ять серця» та «Ціна Перемоги».

Ми пам’ятаємо, якою страшною трагедією для українців була Друга світова війна. Ми пам’ятаємо, що агресора зупинили спільними зусиллями об’єднані нації. Ми пам’ятаємо, що той, хто захищає свою землю, завжди перемагає. Ця пам’ять робить нас сильнішими. Вона — запорука неминучості нашої перемоги сьогодні. Низький уклін подвигу тих, хто ціною власного життя, проявляючи героїзм, сміливість та відвагу, рятував і рятує нашу землю!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *