Готуємо «інформаційний бронежилет», аби зберегти правду і здоровий глузд під час війни

Переписування історії, спотворення фактів, недомовки і зміна контексту – ці методи вже давно використовують як справжню зброю. Але в цифровому суспільстві інформаційна війна стала такою ж небезпечною, як і ракета. Ворог нещадно атакує нею цивільне населення.

Варто розрізняти прояви дезінформації, адже не всі вони є відвертою брехнею та легко відкидаються за першої ж перевірки.

Бути певними у тому, що інформація, якою Ви володієте, правдива, Вам допоможе критичне мислення та інформаційна гігієна.

Саме з цією метою викладачем Божко Н.В.  було організовано та проведено виховний захід у коледжі: «ІНФОРМАЦІЙНА ГІГІЄНА ПІД ЧАС ВІЙНИ».

Мета заходу: виховання у студентів культури спілкування в медіа просторі, формування рівня медіаспоживача, медіастворювача, сприяння виробленню психологічного захисту проти маніпулювання свідомістю молоді, а також розвиток вміння критично сприймати інформацію.

На заході викладач надала практичні поради з медіаосвіти та інформаційної гігієни на прикладах вирішення проблем, що виникали в питаннях навичок оцінювати інформацію дорослими та дітьми в умовах війни. Також студенти перевірили свій рівень медіаграмотності за допомогою тестування, знайшли рішення для уявних неоднозначних ситуацій, виробили тактику для розрізнення фейкової та недостовірної інформації, згадали про небезпеки, які чекають їх у мережі.

Сподіваємось, що ваші дії в медіа просторі стануть осмисленими, будуть вирізнятися аналізом та критичністю. Подбайте про своє психологічне здоров’я та соціальне благополуччя. Бережіть себе від фейків! Будьте медіаграмотними!

Інформація повинна бути нашою зброєю!

І пам’ятайте: все буде Україна 💙💛

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *