Відкрите заняття з «Української мови»

27.09.2022 року у ВСП «Фаховий коледж МНУ імені В.О. Сухомлинського» кандидатом філологічних наук, викладачем вищої категорії  циклової комісії економіко-гуманітарного та загальноосвітнього напряму підготовки Мікрюковою Катериною Олександрівною було проведено відкрите заняття з навчальної дисципліни «Українська мова» на тему: «Морфологічна норма та морфологічна помилка» для студентів 215-225 груп. Заняття проходило за чітко розробленим планом, складеному відповідно до програми. Структура заняття відповідала зазначеним нормам для навчальних занять.

Різноманітність і доцільність форм роботи на занятті стимулювали творче мислення у студентів.

Протягом практичного заняття студенти виступали не пасивними спостерігачами, а активно комунікували, спільно з викладачем визначали мету та мотивацію своєї навчальної діяльності, закріплюючи матеріал та підводили підсумки роботи. Викладач уміло поєднала своє пояснення із самостійною роботою студентів, вдало використала можливості програми для організації відеоконференцій Zoom. Такий підхід до підготовки та проведення практичного заняття дозволив реалізувати завдання сучасної освіти щодо формування таких важливих компететностей як уміння вчитись, самоосвітньої, комунікативної та інформаційної.

Під час практичної роботи студенти продемонстрували презентації-ілюстрації найпоширеніших морфологічних помилок в межах різних лексико-граматичних класів, навчилися знаходити та виправляти морфологічні помилки, випробували свою мовну інтуїцію та з’ясували, чому варто дотримуватись мовних норм. На занятті майстерно підтримувався зворотний зв’язок. Після кожного блоку заняття Мікрюкова К.О. узагальнювала опрацьоване і акцентувала увагу студентів на найважливіших і складних питаннях.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *