Відкрита лекція кандидата економічних наук Дмитра Михайловича Душейка «Австрійська економічна школа: історія та сучасність»

8 грудня 2021 р. для викладачів та студентів економічних спеціальностей відбулася відкрита лекція кандидата економічних наук Дмитра Михайловича Душейка на тему «Австрійська економічна школа: історія та сучасність». Лекцію відвідали студенти ІІІ курсу спеціальності 072 «Фінанси банківська справа і страхування» ВСП «Фаховий коледж МНУ імені В. О. Сухомлинського».  Захід відбувся за підтримки кафедри економіки, менеджменту та фінансів МНУ імені В. О. Сухомлинського (зав. каф. Т. В. Стройко, доктор економічних наук, професор).

Спікер презентував результати свого дослідження за вказаною тематикою. Розповів про особливості зародження Австрійської економічної школи – школи економічної науки, яка базується на методологічному індивідуалізмі – понятті, яке стверджує, що соціальні явища є результатом виключно мотивацій та дій людей. Також Дмитро Михайлович окреслив особливості австрійської школи:

  • відмова від використання математичних методів досліджень;
  • акцент на вивчення психологічних особливостей поведінки споживачів;
  • акцент на гетерогенність і часову структуру капіталу при вивченні макроекономічних проблем, включаючи вивчення природи грошового циклу.

 
Студенти коледжу поглибили свої знання у рамках вивчення фінансово-економічних навчальних дисциплін (викладач А. О. Подгорна), дізналися не лише про історичні факти зародження Австрійської економічної школи та її ключових фігур, а й про сучасних, в тому числі й українських, представників даної економічної школи.

Дякуємо за цікавий матеріал, дійсно необхідну для студентів-фінансистів інформацію.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *