Захист постраждалих від домашнього насильства

8 грудня 2021 року Регіональним центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Миколаївській області за сприяння викладача правових дисциплін Рукінової Світлани Сергіївни та волонтера з надання безоплатної правової допомоги студентки 4 курсу спеціальності «Право» Демченко Катерини було проведено правоосвітню кейс-конференцію для викладачів та студентів Відокремленого структурного підрозділу «Фаховий коледж Миколаївського національного університету імені В. О. Сухомлинського» на тему: «Захист постраждалих від домашнього насильства: механізми та успішні практики».

Захід відбувся в рамках Всесвітньої акції «16 днів проти насильства» та з нагоди Міжнародного дня прав людини, який щорічно у всьому світі відзначають 10 грудня.

Метою заходу було привернути увагу до актуальних для суспільства проблем подолання насильства в сім’ї, підвищення обізнаності молоді з питань попередження таких ситуацій в родині, формування нетерпимого ставлення до насильства тощо.

До участі в заході були залучені:

  1. Світлана Одінцова – регіональний представник Уповноваженого Верховної Ради з прав людини в Миколаївській області.
  2. Людмила Коврік – начальник відділу комунікації та правопросвітництва Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Миколаївській області.
  3. Анастасія Заболотькова – начальник Миколаївського бюро правової допомоги.
  4. Інга Нестеренко – начальник Южноукраїнського бюро правової допомоги.
  5. Олександр Козловець – майор поліції, старший інспектор з особливих доручень управління превентивної діяльності ГУНП в Миколаївській області.

 
Упродовж заходу спікери розповіли про захист постраждалих від домашнього насильства, на прикладі реальних справ показали, як відбувається правова допомога постраждалим, які заходи вживаються поліцією для попередження повторних випадків насильства, в яких випадках потрібно звертатись до суду, які докази варто надати, як здійснюється процес розгляду справ тощо. Спікерами було надано контактні номери звернень для осіб, що постраждали або страждають від домашнього насильства, або насильства за ознакою статі.

Отже, для того, щоб подолати та протидіяти домашньому насильству важливо бути обізнаним у діючому законодавстві, важелях та механізмі впливу на кривдників, активно взаємодіяти з органами державної влади.

Дякуємо спікерам та за змістовні виступи, професійний досвід та поради щодо актуальних суспільних проблем.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *