Участь у вебінарі «Права людини та верховенство права в історичних подіях та постатях»

10 квітня 2021 року викладачі та студенти Відокремленого структурного підрозділу «Фахового коледжу Миколаївського національного університету імені В.О.Сухомлинського» взяли участь у вебінарі «Права людини та верховенство права в історичних подіях та постатях».
Цей вебінар є частиною серії онлайнових заходів, присвячених історії та сучасному стану прав людини та руху за рівноправ’я як у світі загалом, так і в Грузії та Україні зокрема. Мова заходу – українська. Під час заходу мали можливість: – дізнатися про історію становлення прав людини від найдавніших часів до сьогодення; – почули інформацію про відомих активістів/ок та правозахисників/ць, які власними діями просували ідеї рівності у правах; – зрозуміли, як відбувалося формування та становлення ідеї верховенства права; – проаналізували історичний рух України на шляху становлення демократії та поваги до прав людини.
Спікер вебінару – Олександр Войтенко, історик, фаховий тренер з прав людини, толерантності та методики викладання суспільних дисциплін. За роки активної роботи в громадянському суспільстві координував проведення молодіжних шкіл з прав людини, методично забезпечував діяльність таборів з толерантності та недискримінації. Автор чисельних методичних посібників з прав людини, історії Голокосту, громадянської освіти.
Модератор вебінару – Назарій Боярський, член правління ГО «Вектор прав людини» (Україна), член тренерського пулу Молодіжного департаменту Ради Європи, незалежний експерт Мережі з громадянської освіти у Східній Європі (EENCE). Вебінар проведено ГО «Вектор прав людини» (Україна) у партнерстві з ГО «Світ толерантності» (Грузія) та ГО «Простір вільних ініціатив» (Україна) в межах проекту «У пошуках прав людини» за підтримки Фундації Будинків прав людини та фінансової підтримки Європейського Союзу.
Дякуємо за цікавий, змістовний та професійно організований та проведений вебінар!














Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *