Участь в онлайн-презентації виставки інформаційно-просвітницьких плакатів «Тріумф людини. Мешканці України, які пройшли нацистські концтабори»

Щорічно 11 квітня у всьому світі відзначається Міжнародний день визволення в’язнів нацистських концтаборів, перебування в яких українських полонених довгий час було білою плямою в історії ХХ століття.
13 квітня 2021 року студенти та викладачі Відокремленого структурного підрозділу «Фахового коледжу Миколаївського національного університету імені В.О.Сухомлинського» відвідали онлайн-презентацію виставки інформаційно-просвітницьких плакатів «Тріумф людини. Мешканці України, які пройшли нацистські концтабори», організованою Миколаївською обласною універсальною науковою бібліотекою, яка підготовлена за ініціативи Українського інституту національної пам’яті й спільно з Центром досліджень визвольного руху, Меморіальним комплексом Національним музеєм історії України у Другій світовій війні, Національним музеєм-меморіалом жертв окупаційних режимів «Тюрма на Лонцького» та Галузевим державним архівом СБУ.
В основі виставки – 30 особистих історій в’язнів фашистських таборів Третього Рейху Аушвіц, Бухенвальд, Дахау, Равенсбрюк та інших. Це жінки і діти, військовополонені й остарбайтери, священики, українські націоналісти й євреї, історії котрих доводять, що українці не мирилися з долею рабів нацизму, формували мережі взаємодопомоги та підпільні організації, наважувалися на втечі, бунти й повстання.
Під час онлайн-презентації виставкового проєкту увазі учасників заходу були представлені численні фотографії, архівні документи з концтаборів, а також великий масив опублікованих історичних досліджень.
Дякуємо організаторам за запрошення!










Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *