День Гідності та Свободи України!

Саме сьогодні, 21 листопада 2020 року, в День Гідності та Свободи України, за ініціативи студентського активу Відокремленого структурного підрозділу «Фахового коледжу Миколаївського національного університету імені В.О.Сухомлинського», під головуванням директорки Олени Царенко, кандидата політичних наук, відбулась онлайн зустріч із студентами коледжу, до якої долучився і завідувач відділу соціокультурної діяльності молоді Миколаївської обласної бібліотеки для юнацтва Алієв Андрій Расимович.

День Гідності та Свободи – це досить «молоде» свято, яке було започатковано у 2014 році указом Петра Порошенка 21 листопада кожного року. Встановлене воно на честь Помаранчевої революції 2004 року та Революції Гідності 2013-2014 років.

Свято стало наступником Дня свободи, яке відзначалося 22 листопада в честь Помаранчевої революції та було скасоване Віктором Януковичем. Днем свята обране 21 листопада – дата одразу двох визначних для України подій: президентських виборів 2004 року, які стали початком Помаранчевої революції, та початку Євромайдану.

У ході сьогоднішньої зустрічі ми вшановували Героїв Небесної Сотні та всіх українських воїнів, які беруть участь у війні на сході держави, усіх тих, хто власним життям, своєю жертовністю демонструють щире прагнення українців жити у вільній, демократичній і суверенній державі. Усі вони залишаються в пам’яті народу назавжди, стають гордістю й прикладом для майбутніх поколінь.

Сьогоднішній день – це підтвердження того, що події 2013-2014 років на Майдані змінили наш народ, об’єднали нас в єдиній, соборній і незалежній Україні.

Україна – територія гідності і свободи! Вона довела це подіями, які розгорталися на Майдані в 2004 і 2013-2014 роках. Це було важке випробування для нашої країни, але українці довели свою любов до країни, честь і мужність!

Україною потрібно пишатися, її просто неможливо не любити! Єдність і свобода роблять нас гідними людьми нашої країни. Давайте зберігати і оберігати цей скарб! А наша сильна і демократична Україна буде берегти і захищати нас!

З Днем Гідності та Свободи, дорогі наші співвітчизники!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *