День цивільного захисту та об’єктового тренування в Коледжі Миколаївського національного університету імені В.О.Сухомлинського

12 квітня 2019р. в Коледжі Миколаївського національного університету імені В.О.Сухомлинського було проведено День цивільного захисту та об’єктового тренування (голова оперативної групи із цивільного захисту в коледжі – Царенко О.О.), метою якого було практичне відпрацювання заходів щодо захисту студентів та працівників коледжу від надзвичайних ситуацій (з питань безпеки життєдіяльності), а також формування та розвитку у студентів та працівників високих морально-психологічних якостей.

Напередодні кураторами академічних груп були проведені години-спілкування зі студентами, на яких було розповсюджено пам’ятки щодо порядку дій при виявлені пожежі та евакуації людей, пропрацьовано практичні навички попередження та локалізації пожежі, а також ознайомлено студентів із правилами безпеки під час проведення Дня цивільного захисту, тренування та порядок евакуації при пожежі в коледжі.

День ЦЗ розпочався з кіносеансу навчальних фільмів ГУ ДСНС України у миколаївській області «Евакуація населення» та фільму «Правила безпеки – правила життя». А потім, об 11.15, за сигналом цивільної оборони (ввідна «УВАГА ВСІМ!!! ГОВОРИТЬ ШТАБ ЦИВІЛЬНОЇ ОБОРОНИ КОЛЕДЖУ! ПОЖЕЖА!!!») було проведено термінову евакуацію студентів, педагогів і працівників зі споруди коледжу (корпус №11) до спортивного комплексу (корпус № 12). Евакуація пройшла чітко і організовано, за 12 хвилин (із нормативу – 15 хв.) всі учасники освітнього процесу коледжу, які перебували в цей день у навчальному закладі були евакуйовані.

Професійно працював пост охорони громадського порядку, який організував патрулювання і спрямовував напрям руху студентів, викладачів та працівників з усіх поверхів. Дружинниці санітарного посту коледжу, під чітким контролем командира санітарного посту – фельдшера вищої категорії Валентини Миколаївни Яхонтової, відпрацювали прийоми та засоби надання першої медичної допомоги.

Завершився захід вікториною «Ти в складній ситуації. Як ти будеш діяти?», де студенти давали чітку відповідь на поставлені запитання. Із чого було видно, що наші студенти знають правила пожежної безпеки та порядок дій при евакуації населення.

Як зазначив Попелишко Олег Миколайович, провідний фахівець із ЦЗ МНУ імені В.О.Сухомлинського, основна мета заходу досягнена чіткою узгодженістю в роботі керівного складу, командно-начальницького і особового складу формувань, педагогічного складу, студентів і навчального закладу як об’єкта цивільного захисту в цілому щодо виконання заходів запобігання і реагування на НС техногенного та природного характеру.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *