Студенти Коледжу МНУ імені В.О.Сухомлинського відвідали одноденну тематичну виставку «Шлях до зірок», що проходила в Миколаївському обласному музеї імені В.В.Верещагіна до Дня космонавтики

11 квітня 2019 року, напередодні відзначення Дня космонавтики, студенти Коледжу Миколаївського національного університету імені В.О.Сухомлинського разом з викладачем Василенко Оленою Миколаївною відвідати одноденну тематичну виставку «Шлях до зірок», що проходить нині в Миколаївському обласному художньому музеї імені В. В. Верещагіна.

Під час екскурсії студенти познайомились з історією розвитку космонавтики та персоналіями українських вчених – засновників теорії космонавтики.

Перегляд експонатів з фондів музею доповнювався розповідями про ряд цікавих, але невідомих широкому загалу фактів щодо розвитку космічної галузі. Серед яких і те, що Микола Кибальчич та Юрій Кондратюк (Олександр Шаргей) незалежно від Костянтина Ціолковського розробляли конструкції ракет та схеми їхнього руху у космосі, а розрахунки Юрія Кондратюка використовували американці під час польоту до Місяця. Як виявилось, що видатний миколаївський художник А.Д. Антонюк невипадково створив майже одночасно два портрети: «Великий мрійник. Ціолковський» (1984р.) та «До місяця. Юрій Кондратюк».(1985р.), які також експонуються на цій виставці.

Тематична виставка демонструє, що багато українських імен вписані в книгу освоєння космосу. Звичайно ж головними та генеральними конструкторами космічної техніки були всім відомі четверо українців: Сергій Корольов, Михайло Янгель, Володимир Челомей та Володимир Глушко. Українці були серед космонавтів СРСР, США та Канади.

Україна – космічна держава. Нам є чим пишатись!!!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *