Safer Internet Day в Коледжі Миколаївського національного університету імені В.О. Сухомлинського

5 лютого 2019 року у світі відзначається День безпечного Інтернету (Safer Internet Day) під гаслом «Разом для найкращого Інтернету».

Цей день проводиться з метою залучити до дій кожного та кожну, хто відіграє свою роль у створенні кращого Інтернету для всіх, зокрема, наймолодших користувачів. Більш того, це запрошення для всіх до поважливого онлайнового спілкування задля забезпечення найкращого цифрового досвіду.

З цієї нагоди в Коледжі Миколаївського національного університету імені В. О. Сухомлинського було проведено ряд заходів з безпеки онлайн разом зі всім світом.

Студенти самостійно змонтували відео-звернення до своїх однолітків із переліком заходів безпеки, яких необхідно дотримуватись під час перебування в мережі Інтернет. У цьому відео вони взяли також інтерв’ю в студентів, викладачів та перехожих, з’ясовуючи їх ставлення і поведінку в світовій павутині.

У цей же день проведено психологічний тренінг «Поведінка у соціальних мережах» для студентів І курсу навчання. Тренером виступила керівник Центру психологічної служби університету Гулькова Д.С. Мета тренінгу – формування у студентів стійкої мотивації до дотримання безпечних форм поведінки в мережі Інтернет: розширення знань учасників з питань безпеки в Інтернеті; оволодіння навиками безпечного використання Інтернету; розширення діапазону творчих здібностей; формування навичок групової взаємодії. Студенти із задоволенням вирішували поставлені перед ними віртуальні моделі-ситуації.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *