День народження гривні!

2 вересня 2024 року гривня святкувала свій 28-й День народження. Понад чверть століття тому розпочалася грошова реформа і в Україні з’явилася власна національна грошова одиниця.

Обмін українських карбованців на гривню (банкноти і розмінні монети) тривав з 2 до 16 вересня 1996 року (100 000 карбованців міняли на 1 гривню). У цей період у готівковому обігу України паралельно функціонували як гривня, так і український карбованець. Із 17 вересня 1996 року єдиним засобом платежу на території України стала гривня. На сьогодні в обігу перебуває вже четверте покоління гривні, що відрізняється удосконаленим дизайном та посиленим комплексом захисних елементів, зокрема оптично-змінних для зручного і простого візуального контролю громадянами.

Про ці та інші цікаві факти із «життя» нашої національної валюти (походженням українських грошей, особливості виготовлення та обігу банкнот і монет України) дізналися наші студенти 1-2 курсів усіх спеціальностей під час заходу, проведеного викладачкою економічних дисциплін коледжу А. О. Подгорною.

Здобувачі освіти закріпили свої знання про гривню та проведену грошову реформу за допомогою ігрової навчальної платформи Kahoot.

Зустріч виявилася цікавою та пізнавальною для всіх учасників заходу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *