Шкідливий вплив та згубна дія наркотичних засобів та психотропних речовин

18.04.2024 р. викладачем біології, Санайко К.М., було проведено виховну годину, присвячену пропаганді відмови молоді та підлітків від вживання психоактивних речовин. Акцент був на небезпеці вживання психотропних і наркотичних речовин

Під час бесіди було зазначено про шкідливий вплив алкоголю, тютюну та наркотичних речовин на зростаючий організм, перешкоди у соціалізації та розвитку особистості у майбутньому житті. Також присутні переглянули соціальні ролики проти алкоголю, тютюнопаління та вживання наркотиків.

Наркоманія – страшна хвороба сучасного світу. Серед наркоманів висока смертність від вживання наркотиків, крім того, наркоманія важко виліковна.

Про шкідливість наркотиків сказано чимало. Проте занепокоєння вчених і лікарів, викликане поширенням наркоманії, росте, тому, що поки ще значне число людей і насамперед молоді недостатньо усвідомлює згубність наркоманії. Самотужки припинити навіть епізодичне вживання наркотиків надзвичайно важко, практично неможливо. Але треба знати: хворі на наркоманію виліковні. Що раніше почати лікування, то більше шансів відновити порушені функції. 

Тому варто зробитиодне-єдине зусилля – не піддаватися спокусі легковажного «знайомства» з наркотичною речовиною! Пам’ятайте, це отрута і неминуча смерть! Скажіть категоричне «ні» добровільному безумству.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *