До Дня ментального здоров’я

10 жовтня 2023 року викладачем природничих дисциплін ВСП «Фаховий коледж МНУ ім. В.О. Сухомлинського», Санайко Ксенією Миколаївною було проведено захід, присвячений ментальному здоров’ю підлітків у стані війни в Україні.

Головною метою заходу було донести до молоді необхідність збереження свого психічного здоров’я у нормальному стані навіть у такі важкі часи для кожного українця, адже у підлітковому віці та в перші дорослі роки відбувається багато змін, як-от початок статевого життя, розставання з рідною домівкою, вступ до вишу чи вихід на роботу. Для багатьох це дуже цікавий час. Але це також пора хвилювань і стресів. У деяких випадках такі переживання, не розпізнані та залишені без уваги, можуть призводити до розвитку психічних захворювань.

Метою психічного здоров’я підлітків є підвищення обізнаності тинейджерів щодо психічного добробуту та подолання невпевненості у собі за допомогою медитацій, танців, музики, спорту тощо. Ця подія заохочує підлітків спілкуватись між собою у соціальних мережах й демонструвати власний спосіб подолання психологічного дискомфорту.

Уважно ставтеся до свого психічного здоров’я. Пам’ятайте,  що у кожного з нас є можливість зробити цілу низку дій, які допоможуть нам зберегти своє психічне здоров’я і допомогти близьким, які потребують додаткової турботи та підтримки. Бережіть себе, по можливості звертайтеся за допомогою до спеціалістів. Психологи та психотерапевти можуть значною мірою покращити ментальне здров’я та попередити розвиток психічних розладів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *