Інформаційно-просвітницький вебінар «Допомога юристів через систему безоплатної правової допомоги»

9 жовтня 2023 року Миколаївським бюро правничої допомоги №1 за сприяння викладача правових дисциплін Рукінової Світлани Сергіївни було проведено для студентів Відокремленого структурного підрозділу «Фаховий коледж Миколаївського національного університету імені В.О.Сухомлинського» інформаційно-просвітницький вебінарна тему: «Допомога юристів через систему безоплатної правничої допомоги».

Захід було проведено з нагоди Дня юриста, який в Україні відзначається щорічно, починаючи з 1997 року.

Важливу роль у забезпеченні реалізації, захисту та охорони прав і свобод людини і громадянина в Україні як демократичній, правовій державі відведено праву особи на правничу допомогу, закріпленому у статті 59 Конституції України. Це право є одним із конституційних, невід’ємних прав людини і має загальний характер. Право на правничу допомогу – це гарантована Конституцією України можливість фізичної особи одержати юридичні (правові) послуги.

З метою роз’яснення змісту, обсягу та форм правничої допомоги до участі в заході була залучена в.о. завідуючої сектору Миколаївського бюро правничої допомоги №1 Потапова Марія Володимирівна.

Спікерка звернула увагу присутніх на правове підґрунтя допомоги юристів через систему БПД – Закон України «Про безоплатну правничу допомогу», відповідно до якого розкрила сутність та відмінність двох видів правничої допомоги: первинної та вторинної.

Фахівчиня ознайомила всіх присутніх з видами та особливостями правничих послуг, акцентувала увагу слухачів на категоріях осіб, що мають право на безоплатну правничу допомогу.

Дякуємо спікерці за змістовний виступ, професійний досвід та поради щодо актуальних суспільних проблем та вітаємо всіх юристів України з професійним святом.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *