Гривня – наш символ!

У межах святкування Дня народження української гривні, 20.09.2023р. викладачем фінансово-економічних дисциплін коледжу А. О. Подгорною проведено для здобувачів освіти онлайн-захід на тему «Гривня – наш символ!». Мета заходу: познайомити студентів із походженням українських грошей, особливостями виготовлення та обігу банкнот і монет України, елементами захисту банкнот.

Так, в ході зустрічі здобувачі освіти дізналися, що цього року нашій гривні виповнюється 27 років, адже 2 вересня 1996 року в Україні стартувала грошова реформа. Гривня – це не лише грошова одиниця, а й один із символів української державності. Власні гроші поряд із іншими державними символами – гербом, гімном, прапором – є основними атрибутами, що визначають незалежну державу. Вони презентують країну світу та є багатим джерелом знань про її історію, культуру, традиції.  На монетах та банкнотах гривні зображено державну символіку та елементи національної культури, портрети видатних діячів української історії, науки та культури – творців нашої незалежності. На сьогодні в обігу перебуває вже четверте покоління гривні, що відрізняється удосконаленим дизайном та посиленим комплексом захисних елементів, зокрема оптично-змінних для зручного і простого візуального контролю громадянами.

На зустрічі також виступила студентка 2 курсу спеціальності 072 «Фінанси, банківська справа та страхування» Цибульська Ярослава з доповіддю на тему «10 цікавих фактів про гривню».

Тепер студенти коледжу знають:

  • особливості розвитку грошового обігу на українських землях;
  • звідки походить назва української валюти;
  • навіщо і як проводилась грошова реформа 1996 року;
  • ключові характеристики українських банкнот і монет в обігу;
  • що робити зі зношеними банкнотами;
  • елементи захисту банкнот;
  • що робити з підробленими банкнотами.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *