Інформаційно-просвітницький вебінар «Мінна небезпека та правила безпечної поведінки»

5 квітня 2023 року представники Миколаївського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги за сприяння викладача правових дисциплін Рукінової Світлани Сергіївни провели інформаційно-просвітницький вебінар «Мінна небезпека та правила безпечної поведінки» для студентів спеціальностей 081 «Право», 231 «Соціальна робота», 072 «Фінанси, банківська справа та страхування», 123 «Комп’ютерна інженерія», 113 «Прикладна математика» Відокремленого структурного підрозділу «Фаховий коледж Миколаївського національного університету імені В. О. Сухомлинського».

Захід відбувся з нагоди Міжнародного дня просвіти з питань мінної небезпеки та допомоги у протимінній діяльності.
На жаль, починаючи з 2015 року Україна вважається однією з найбільш забруднених вибухонебезпечними залишками війни країн світу. Наразі, за даними ЗМІ, Миколаївська область також забруднена вибухонебезпечними предметами, тому питання мінної небезпеки є вкрай важливим для всіх жителів міста та області.

З метою роз’яснення ризиків та небезпек, пов’язаних із вибухонебезпечними предметами, правил безпечної поведінки у разі виявлення вибухонебезпечних предметів до участі в заході була залучена головний юрист Миколаївського бюро правової допомоги №1 Миколаївського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги – Дука Валентина.
Спікерка звернула увагу присутніх на правове підґрунтя даного питання – національний закон про протимінну діяльність, галузеві стандарти та національний орган з протимінної діяльності.

Захід супроводжувався онлайн-презентацією та відеороликами від ДСНС про основні та найбільш поширені види мін та вибухонебезпечних предметів.

Упродовж усього вебінару юристка акцентувала увагу на загрозу, яку несуть вибухонебезпечні предмети для здоров’я та життя людей, та правилах безпечної поведінки у разі виявлення людиною міни чи вибухонебезпечного предмету.

Отже, кожна людина повинна розуміти, що отримані раніше знання та дотримання особистої безпеки можуть зберегти найцінніше – життя.

Дякуємо спікерці за змістовний виступ, професійний досвід та поради щодо актуальних проблем суспільного життя.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *