День безпечного Інтернету

7 лютого 2023 року у світі відзначається День безпечного Інтернету (Safer Internet Day) під гаслом «Разом для найкращого Інтернету». Це була уже 20 річниця Дня безпечного Інтернету.

ВСП «Фаховий коледж МНУ імені В.О. Сухомлинського» долучився до трансляції та одночасно з рештою українських освітян виконали чотири вправи на знання цифрової грамотності та інтернет-культури,  взяли участь у встановленні рекорду України щодо виконання освітянами цифрових вправ у віртуальних кімнатах Google for Education. Захід було організовано з трансляцією через прямий ефір YouTube для закладів освіти України.

Метою проведення цієї акції є популяризація безпечного та ефективного користування інтернет-середовищем і поширення знань про відповідальне і позитивне застосування цифрових технологій для дітей та молоді.

Враховуючи широке поширення правопорушень, а саме, телефонне шахрайство, шахрайство на сайтах оголошень, інтернет-аукціонах, шахрайство, пов’язане з виманюванням інформації у власників платіжних карт і подальшими маніпуляціями з цією інформацією  (у т.ч. вчинення їх неповнолітніми особами), а також з профілактичною метою у рамках проведення Дня безпечного інтернету викладачами коледжу (Божко Н.В. та Бірковської І.С.) була проведена низка заходів:

  • Конкурс відеороликів «Безпечний інтернет»:

І місце – Брагін Олексій (455 гр.), Скорук Уляна (325 гр.);

ІІ місце – Гордієнко Олександр (365 гр.), Шматолоха Вікторія (225 гр.);

ІІІ місце – Пархомов В’ячеслав (255 гр.);

  • Прийняли участь у Всеукраїнському конкурсі «Цифрова грамотність»:

І місце – Поліщук Валерій  (355 гр.);

ІІ місце – Гордієнко Олександр (365 гр.), Нестер Іван (455 гр.); Черняков Йосип (455 гр.), Шенкевич Вадим (455 гр.), Бухтіяров Денис (465 гр.);

ІІІ місце – Марущак Олексій (355 гр.);

  • Прийняли участь у Всеукраїнському конкурсі «Основи кібербезпеки»:

І місце – Гордієнко Олександр (365 гр.);

ІІ місце – Шенкевич  Вадим (455 гр.);

ІІІ місце – Марущак Олексій (355 гр.).

Для формування у студентів навичок «цифрової» грамотності, доєднання до молодіжних спільнот з метою консультацій, участі у молодіжних проектах пропонуємо і Вам ознайомитись з інформаційними ресурсами:

  • Навчально-методичний посібник «Обачність. Пильність. Захист. Ввічливість. Сміливість». Режим доступу: https://nus.org.ua/wp-content/uploads/2018/08/PRESS.pdf
  • Навчально-методичний посібник «Вирішую конфлікти та будую мир навколо себе». Режим доступу – https://bit.ly/3pNEXBm
  • Освітні серіали за категоріями. Режим доступу: https://osvita.diia.gov.ua/courses
  • Отримання дітьми та молоддю психологічної допомоги: організація Teenergizer. Режим доступу: https://teenergizer.org/consultations/

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *