День слов’янської писемності та культури

Щорічно 24 травня відзначається День слов’янської писемності та культури, в цей день вшановується пам’ять святих рівноапостольних Кирила і Мефодія. Це свято запроваджено в Україні «…на підтримку ініціативи органів державної влади, Національної академії наук України, громадських і релігійних організацій та враховуючи історичне та просвітницьке значення спадщини слов’янських первоучителів у здобутку національної культури…» згідно з Указом Президента України «Про День слов’янської писемності і культури» від 17 вересня 2004 р.

З нагоди святкування Дня слов’янської писемності та культури студенти ВСП «Фаховий коледж Миколаївського національного університету імені В. О. Сухомлинського» 24 травня 2022 року взяли участь у вікторині «Феномен писемності». Студентка 125 групи Шматолоха Вікторія (спеціальність 231Соціальна робота) розповіла про історію розвитку слов’янської писемності. Студентка 115 групи Бобейко Вікторія (спеціальність 081 Прав) описала шлях розвитку слов’янської писемності від рун до кирилиці. Студент 155 групи Пархомов В’ячеслав (спеціальність 123 Комп’ютерна інженерія) повідомив про одну із слов’янських мов – чеську. Студентка 125 групи Баскутіс Катерина (спеціальність 231Соціальна робота) підготувала презентацію про сербську мову.

У запеклій боротьбі переможцем вікторини став Пархомов В’ячеслав (спеціальність 123 Комп’ютерна інженерія), друге місце посів студент 255 групи Рудика Ігор (спеціальність 123 Комп’ютерна інженерія). Щиро вітаємо переможців та учасників!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *