Запобігання та протидія дискримінації за гендерною ознакою

22 лютого 2022 року Регіональним центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Миколаївській області за сприяння викладача правових дисциплін Рукінової Світлани Сергіївни та волонтера з надання безоплатної правової допомоги студентки 4 курсу спеціальності «Право» Демченко Катерини було проведено для викладачів та студентів Відокремленого структурного підрозділу «Фаховий коледж Миколаївського національного університету імені В.О.Сухомлинського» правоосвітній вебінар: «Запобігання та протидія дискримінації за гендерною ознакою».

Метою заходу було привернути увагу до актуальних для суспільства проблем запобігання та подолання дискримінації за гендерною ознакою, їх видів та шляхів ефективного запобігання та протидії.

До участі в заході були залучені:
1. Людмила Коврік – начальник відділу комунікації та правопросвітництва Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Миколаївській області.
2. Світлана Кириленко – заступник начальника відділу з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Миколаївській та Кіровоградській областях.
3. Олена Шульга – кар’єрна радниця Української фундації громадського здоров’я.
4. Світлана Одінцова – регіональна представниця омбудсмена у Миколаївській області.

Під час заходу спікери навели приклади того, як органи державної влади і місцевого самоврядування можуть у межах своїх повноважень ефективно запобігати та протидіяти дискримінації, проаналізували практику Європейського суду з прав людини щодо расової дискримінації, тощо.

Дякуємо спікерам за змістовні виступи, професійний досвід та поради щодо актуальних суспільних проблем.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *