Сила народу в його єдності!

Сьогодні, 16 лютого, в Україні вперше відзначають День єднання. Миколаївський національний університет імені В. О. Сухомлинського не залишився осторонь і приєднався до святкування.

В День єднання о 10:00 співробітники, викладачі та студенти університету підняли Державний Прапор України та виконали Державний Гімн. Під час урочистого заходу з вітальною промовою до всіх присутніх звернувся ректор, академік НАПН України, Заслужений діяч науки і техніки України В. Д. Будак, процитувавши звернення Президента України до народу: «Сьогодні важливий день – День єднання нас всіх. Ми різні, (…) але об’єднує нас одне бажання – жити: жити в мирі, жити щасливо, однією родиною, з дітьми, з батьками». Підсумовуючи, Валерій Дмитрович наголосив на тому, що українці мають право на життя у вільній державі, яку повинні любити й боронити.

В той же час представники МНУ імені В. О. Сухомлинського долучилися до всеукраїнської акції #UAразом, яка проходила в парку Юних Героїв, де миколаївці зібрались на мітинг та урочисто підняли найбільший український прапор. У заході взяли участь міський голова О. Ф. Сєнкевич, голова обласної ради Г. В. Замазєєва, голова облдержадміністрації В. О. Кім, депутати та посадовці органів виконавчої влади міста й області, а також представники усіх релігійних громад.

Крім того, в межах відзначення Дня єднання, о 12:00 в МНУ імені В. О. Сухомлинського відбувся круглий стіл «Консолідація суспільства навколо територіальної цілісності, соборності та захисту незалежності України».

Спікерами виступили: кандидат політичних наук, доцент В. М. Ярошенко, кандидат філософських наук, доцент І. Л. Шпачинський, а також учасники АТО – старший викладач кафедри історії О. І. Смирнов та студент ІІ курсу факультету педагогіки та психології М. В. Грушай.

Доповідачі наголосили на важливості єднання українського народу, пробудження національної свідомості та на необхідності боротьби проти спільного ворога як в реальному житті, так і на інформаційному рівні.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *