Відновне правосуддя для неповнолітніх: досвід Миколаївщини

03 лютого 2022 року Регіональним центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Миколаївській області за сприяння викладача правових дисциплін Рукінової Світлани Сергіївни та волонтера з надання безоплатної правової допомоги студентки 4 курсу спеціальності «Право» Демченко Катерини було проведено правоосвітній вебінар: «Відновне правосуддя для неповнолітніх: досвід Миколаївщини» для викладачів та студентів Відокремленого структурного підрозділу «Фаховий коледж Миколаївського національного університету імені В. О. Сухомлинського».

Мета заходу: привернення уваги до актуальних для суспільства проблем подолання підліткової злочинності, підвищення відповідальності неповнолітнього правопорушника за його/її дії, запобігання повторним кримінальним правопорушенням неповнолітніх тощо.

До участі в заході була залучена директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Миколаївській області – Гнатуша Наталія Вікторівна.

Спікер заходу ознайомила присутніх з проєктом «Програма відновлення для неповнолітніх, які є підозрюваними у вчиненні кримінального правопорушення», яка дає змогу потерпілим  у кримінальному провадженні відновити первісний стан своїх прав, а неповнолітнім  – отримати шанс на виправлення помилки та прагнути стати свідомими й відповідальними громадянами України.

Під час заходу Наталія Вікторівна навела загальну статистику та презентувала приклади успішних кейсів проходження Програми на Миколаївщині.

Дякуємо спікеру за змістовний виступ, професійний досвід та поради щодо актуальних суспільних проблем.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *