Захід до Дня Соборності України

Україно, соборна державо,

Сонценосна колиско моя.

Ще не вмерла й не вмре твоя слава,

Завойована в чесних боях..

21 січня 2022 року у ВСП «Фаховий коледж МНУ імені В. О. Сухомлинського» заступник директора з навчальної роботи, к. пед. н., викладач вищої категорії Сахарова Олена Миколаївна провела виховний захід у онлайн-форматі до Дня Соборності України. Разом із Кислицею Іриною (студентка 115 групи спеціальності 081 Право) та Шматолохою Вікторією (студентка 125 групи спеціальності 231 Соціальна робота) присутні мали змогу поринути в історичний екскурс тривалої боротьби за національне визволення та утвердження власної державності, а також почути цікаву інформацію про історію свята  та ознайомитися з архівною хронікою тих часів.

Упродовж багатьох століть українські землі були поділені й належали до різних держав. Тож споконвічною мрією українців було об’єднання території України в межах однієї держави.

І ось 22 січня 1919 року було проголошено про злиття розділених частин єдиної України. Саме тоді на площі перед Київською Софією відбулася подія, про яку мріяли покоління українських патріотів: на велелюдному зібранні було урочисто проголошено Акт Злуки Української Народної Республіки й Західноукраїнської Народної Республіки.

Цей день увійшов до національного календаря як велике державне свято – День Соборності України, яке відзначають з 1999 року.

Соборність – це символ. Символ боротьби за волю, порозуміння між людьми, часточка віри у майбутнє нашої великої держави.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *