Відкрите заняття з правової дисципліни

9 грудня 2021 року у ВСП «Фаховий коледж МНУ імені В.О. Сухомлинського» викладачем І категорії  циклової комісії економіко-гуманітарного та загальноосвітнього напряму підготовки Рукіновою Світланою Сергіївною для студентів IV курсу денної форми навчання спеціальності 081 «Право» було проведено відкрите заняття з дисципліни «Кримінальний процес».

Практичне заняття було націлене на перевірку і закріплення теоретичних знань студентів із загального порядку застосування, зміни та скасування запобіжних заходів, їх видів та підстав застосування.

Заняття проводилось за чітко розробленим планом, складеним відповідно до навчальної та робочої програм з даної дисципліни.  В ході заняття викладач дотрималась усіх принципів навчання, а саме: принципів науковості, свідомості й активності студентів; принципу активізації пізнавальної діяльності студентів, наочності та емоційності навчання, принцип систематичності і послідовності оволодіння нового матеріалу; принцип доступності навчання, який полягає в тім, що для студентів cпочатку пропонувались неважкі задачі. Проведення практичного заняття супроводжувалось мультимедійною презентацією, яка містила послідовно викладений добір зображень, відеоматеріалів, анімаційних ефектів тощо. Викладач використовувала різні прийоми та методи роботи, форми організації навчально-пізнавальної діяльності, що забезпечили ефективне  сприймання, розуміння та закріплення студентами знань, формування загальних та спеціальних компетентностей.  Студенти  активно відповідали на поставлені викладачем питання.

Для проведення перевірки знань було використане фронтальне опитування та було проведено письмове міні-тестування. Декілька студентів підготували доповіді із застосуванням мультимедійної презентації. Також на практичному занятті була присутня робота у групах (пошук додаткової інформації у нормативно-правових актах згідно теми), наочна демонстрація матеріалу під час його пояснення.

У ході виконання ситуаційних завдань викладач використовувала як індивідуальну, так і групову форми роботи. Варто відмітити активну роботу студентів: Демченко Катерини, Гончарова Володимира, Юрченко Катерини, Гурової Аліни, Гриценко Альони, Шмідт Вікторії. На завершення присутнім було запропоновано розв’язати правовий кросворд.

Загалом заняття було поведено на високому методичному рівні із залученням сучасних технічних засобів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *