Стоп булінг!

25 листопада 2021 р. у Відокремленому структурному підрозділі «Фаховий коледж Миколаївського національного університету імені В.О.Сухомлинського» під керівництвом викладача правових дисциплін Рукінової Світлани Сергіївни та за участю студентів спеціальності 081 «Право»  відбувся онлайн-захід на тему: «Стоп булінг!».

Мета нашого заходу: збільшити розуміння та обізнаність про всі форми булінгу у студентства, розкрити нормативно-правову базу важелів впливу на кривдників, агресорів, які вчиняють насильство, показати яка існує правова та психологічна допомога жертвам насильства, превентивної роботи.

До участі в заході були залучені:

  1. ПАВЛОВА АННА АНАТОЛІЇВНА, старший лейтенант поліції, старший інспектор відділу зв’язків з громадськістю управління патрульної поліції в Миколаївській області

Тема виступу: «Стоп булінг. Проблема булінгу, види булінгу та шляхи його подолання».

  1. ОЛЬГА ІВАНЕЦЬ – фахівець із соціальної роботи Миколаївського міського центру соціальних служб.

Тема виступу: «Профілактика булінгу та психологічні моменти вирішення проблем булінгу в навчальному колективі».

Активну участь брали також студенти коледжу:

  1. ДЕМЧЕНКО КАТЕРИНА, студентка 4 курсу спеціальності 081 «Право», волонтер з надання безоплатної правової допомоги, авторка близько 30 наукових праць, в тому числі і з тематики даного заходу.

Тема виступу: «Булінг: поняття та види булінгу».

  1. КИСЛИЦЯ ІРИНА, студентка 1 курсу спеціальності 081 «Право».

Тема виступу: «Кібер-булінг або агресія в інтернеті: способи розпізнання і захист».

Захід було проведено  в рамках Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства», яка в міжнародній спільноті проводиться щорічно, починаючи з 1991 р.

Під час заходу спікери не тільки привернули увагу до проблем булінгу, але й довели до студентства стратегію подолання цього лиха, юридичну відповідальність за вчинення таких дій та всю небезпечність цього явища в тому числі і з психологічної точки зору як для жертв насильства, так і кривдників.

Отже, лише виховуючи свідоме покоління можна подолати цю загальнолюдську проблему – проблему булінгу зокрема та насильства  в будь-якій формі взагалі.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *