World Autism Awareness Day

01 квітня 2021 року у Відокремленому структурному підрозділі «Фаховому коледжі Миколаївського національного університету імені В.О.Сухомлинського» під керівництвом викладача Войтовської Анастасії Михайлівни було проведено онлайн бесіду до Всесвітнього дня розповсюдження інформації про проблему аутизму (World Autism Awareness Day), що відзначається щорічно 2 квітня, починаючи з 2008 року, встановлений резолюцією Генеральної асамблеї ООН № A/RES/62/139 від 18 грудня 2007 року.
Мета цієї дати — підкреслити необхідність допомагати людям, що страждають невиліковним захворюванням, та підвищувати рівень їх життя. Адже чисельність дітей, які страждають аутизмом, висока у всіх регіонах світу і має величезні наслідки для дітей, їх сімей, громад і товариств.
Завдяки практичному психологу Ользі Михайлівні Гаврилюк були висвітлені стратегії і підходи щодо питань пов’язаних з аутизмом. Аутизм — це порушення розвитку нервової системи, яке проявляється протягом перших трьох років життя. Це захворювання діагностується при наявності трьох симптомів: нестачі соціальних взаємодій, порушеною взаємної комунікації, обмеженості інтересів і повторюваного репертуару поведінки.
Також було висвітлено особливості практичної корекційної роботи з дітьми з аутизмом, що особливо було корисним для студентів спеціальності «Соціальна робота». Висловлюємо велику подяку Ользі Михайлівні за високий професіоналізм!
Instagram





Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *