Участь в першому засіданні Університету правових знань.

10 лютого 2021 року студенти та викладачі Відокремленого структурного підрозділу «Фахового коледжу Миколаївського національного університету імені В.О.Сухомлинського» стали учасниками першого в цьому році засідання Університету правових знань, що працює на базі Миколаївської обласної універсальної наукової бібліотеки. Розпочали новий навчальний рік з теми «Безоплатна правова допомога як універсальний механізм доступу до правосуддя» та онлайн зустрічі з директоркою Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Миколаївській області НАТАЛІЄЮ ГНАТУШЕЮ.
І як відзначила директорка Регіонального центру з надання БВПД у Миколаївській області Наталія Вікторівна, рівний доступ до правосуддя це основний принцип верховенства права. «Конституція України гарантує, що кожна людина має право на професійну правничу допомогу, але буває так, що людина не може самостійно найняти адвокати, в такому випадку на допомогу приходять працівники та адвокати системи безоплатної правової допомоги», – зазначила очільниця системи БПД Миколаївщини. Протягом онлайн-заняття учасники говорили про розвиток системи БПД в Україні в цілому та на Миколаївщині зокрема, так, наразі в Миколаївській області працює Регіональний центр та два місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги, а також 16 бюро правової допомоги у різних районах області. Крім цього, на базі партнерських організацій забезпечена робота консультативних пунктів надання правової допомоги.
Окремо зупинилися й на сучасних сервісах системи БПД, які дозволяють отримати правову допомогу не виходячи з дому, що особливого актуально в умовах карантинних обмежень.
Тож, друзі, нагадаємо, що система БПД інформує громадян про їхні права та механізм їх захисту через:
офіційний сайт системи БПД
Фейсбук-сторінку системи БПД
Телеграм-канал «Безоплатна правова допомога»
Інстаграм-сторінку системи БПД
правничу вікіпедію WikiLegalAid
Отримати юридичну консультацію або роз’яснення з правових питань можна:
за безкоштовним телефоном системи БПД 0 800-213-103
скориставшись мобільним застосунком «Безоплатна правова допомога», завантаживши його через Google Play чи App Store за посиланням
скориставшись мобільним застосунком «Твоє право», перейшовши за посиланням
у месенджері Фейсбук-сторінки
у публічному чаті Телеграм-каналу «Безоплатна правова допомога»
у приватному чаті системи БПД у Телеграм
у приватному чаті системи БПД у Вайбер
написавши на електронну пошту центру з надання БВПД (адреси можна дізнатися за посиланням )
Працювати разом з професіоналами завжди круто!!! До нових зустрічей, друзі!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *