Круглий стіл до Міжнародного дня боротьби проти рабства

Свобода – це не те, що вам дали! Це те – що у вас не можна забрати!!!
Саме під таким гаслом Вольтера «Свобода – це не те, що вам дали. Це те – що у вас не можна забрати!», відбувся 02 грудня 2020 року круглий стіл в онлайн форматі у Відокремленому структурному підрозділі «Фаховому коледжі Миколаївського національного університету імені В.О.Сухомлинського», приурочений Міжнародному дню боротьби проти рабства, який щорічно відзначається 2 грудня, відповідно до рішення Генеральної Асамблеї ООН A/RES/317(IV). Дата обрана не випадково, адже саме 2 грудня 1949 року Генеральна Асамблея ООН прийняла Конвенцію про боротьбу з торгівлею людьми і з експлуатацією проституції третіми особами.
З уроків історії нам відомо, що раб – це той, кого женуть батогом на роботу, погано годують і в будь-який момент можуть убити. На жаль, рабство є і в сучасному світі, яке в його класичному вигляді поступово почало зникати, модифікуючись у звичаї та інститути, подібні до нього за своєю суттю.
Тож під час сьогоднішнього заходу студенти-правники мали можливість пропрацювати дану проблематику зі старшим інспектором з особливих доручень відділу зв’язків з громадськістю управління патрульної поліції в Миколаївській області, лейтенантом поліції Олександром Валерійовичем Федоровим та почути практичні професійні поради з даного питання.
До заходу та активного обговорення долучилася і випускниця нашого коледжу Валентина Заінчковська, студентка факультету морського права Національного університету кораблебудування імені Адмірала Макарова, клініцистка юридичної клініки, створеної на базі університету. Яка проінформувала студентів коледжу про діяльність студентської юридичної клініки та розкрила питання безпосередньої практичної діяльності клініцистів у роботі з людьми, які потребують юридичної допомоги.
Під час роботи круглого столу студенти-правники третього курсу коледжу висвітлювали свої дослідження з таких питань:
Демченко Катерина, з питання «Історія виникнення Міжнародного дня боротьби проти рабства»;
Гончаров Володимир, з питання «Сучасні форми рабства»;
Гриценко Альона, з питання «Людське життя – не предмет торгівлі»;
Гурова Аліна, з питання «Українські заробітчани. Як уникнути негативних наслідків для себе та не потрапити в рабство за кордоном»
І по завершенні засідання, керівник психологічного центру Миколаївського національного університету імені В.О.Сухомлинського Дар’я Гулькова провела онлайн-тренінг ПротиДІЙ торгівлі людьми, під час якого розкрили поняття торгівлі людьми, обговорили причини виникнення, наслідки, розвіяли міфи та отримали інформацію щодо психологічних консультацій та безкоштовних гарячих ліній для людей, які стали свідками або жертвами цього злочину.
Будьте вільними у своїх думках, вчинках, прагненнях, уподобаннях. Нехай любов, інтерес до життя та жага нових відкриттів надихають, а відповідальність стане єдиним застереженням на вашому шляху!

Пам’ятайте, гідність та свобода починається з нас!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *