Участь у ІІ Всеукраїнській науково-практичній конференції «Патріотичне виховання особистості в умовах сучасного освітнього простору: досвід, тенденції та проблеми».

Формування патріотизму в українському суспільстві залишається першочерговим як для держави, так і для системи освіти в цілому. Тож і наші викладачі, Гінкевич О.В., кандидат педагогічних наук та Войтовська Анастасія Михайлівна, викладач І категорії коледжу, на чолі з директором коледжу Царенко Оленою Олексіївною, кандидатом політичних наук, взяли активну участь в ІІ Всеукраїнська науково-практичній конференції «Патріотичне виховання особистості в умовах сучасного освітнього простору: досвід, тенденції та проблеми», яка проходила 12-13 листопада 2020 року на базі Миколаївського національного університету імені В. О. Сухомлинського
Співорганізаторами конференції виступили НАПН України (відділення загальної педагогіки та філософії освіти), ЛНУ імені Івана Франка, НПУ імені М.П. Драгоманова, ХНУ імені Г.С. Сковороди, РДГУ, ХДУ, ЦДПУ імені В. Винниченка.

У рамках конференції робота велася за такими напрямами:

  • Патріотичне виховання молоді в реаліях сьогодення: проблеми та перспективи;
  • Втілення ідей Василя Сухомлинського з патріотичного виховання в освітньому просторі університету;
  • Громадянське та патріотичне виховання засобами суспільних та гуманітарних дисциплін;
  • Роль наукової бібліотеки університету у реалізації завдань патріотичного виховання молоді;
  • Музична та літературна творчість у патріотичному вихованні студентської молоді;
  • Імплементація засад патріотичного виховання у практичній діяльності фахівців – випускників університету;
  • Досвід військово-патріотичного виховання в діяльності громадських організацій та позашкільних закладах освіти.

У зв’язку із загостренням епідеміологічної ситуації в Україні, пов’язаної з поширенням коронавірусу COVID-19 та дотриманням карантинних вимог, конференція проходила у дистанційній формі засобами освітньої платформи Zoom.

В роботі конференції прийняло участь більше 160 науковців з усіх куточків України.
В ході роботи конференції Олена Олексіївна Царенко майстерно продемонструвала свої власні практичні надбання з національно-патріотичного виховання студентської молоді коледжу, в актуальній темі дослідження: «Використання мотиваційних технік освітнього коучингу, як ефективна складова модель взаємодії із сучасною молоддю в контексті національно-патріотичного виховання».

За результатами роботи конференції планується випуск збірника матеріалів.

Дякуємо організаторам за професійність у проведенні такого важливого й потрібного наукового заходу. Вам вдалося оптимально організувати “майданчик” для обговорень надзвичайно актуальної проблематики сьогодення в онлайн середовищі. Це надзвичайно цікавий і потрібний досвід для кожного науковця. Бажаємо вам успіхів у щоденній праці та творчого натхнення у наукових пошуках!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *