Участь студентів-правників Коледжу Миколаївського національного університету імені В.О. Сухомлинського в коворкінгу «Насильству – НІ!»

За доброю традицією, студенти-правники Коледжу Миколаївського національного університету імені В.О. Сухомлинського долучилися до коворкінгу «Насильству – НІ!», що проводився Головним територіальним управлінням юстиції в Миколаївській області на базі Центральної міської бібліотеки для дітей імені Шури Кобера та Віті Хоменка. Серед учасників – представники системи безоплатної правової допомоги, ГУ Національної поліції у Миколаївській області, Департаменту соціального захисту населення Миколаївської ОДА, Миколаївського обласного центру соціальних служб для сім’ї дітей та молоді, а також громадські та сімейні радники.

Протягом заходу говорили про результати діяльності в напрямі протидії насильству на Миколаївщині, а також з якими проблемами стикаються фахівці в роботі. Нажаль, як зазначив Роман Возняк – начальник ГТУЮ в Миколаївській області: «За статистикою від домашнього насильства в Україні потерпають сотні тисяч людей. Водночас лише 10% постраждалих звертаються по допомогу, зокрема це пов’язано з тим, що про наявність такої проблеми в сім’ї говорити не прийнято, щоб «не виносити сміття з дому». Саме «замовчування» є однією з ключових проблем, що не дають змоги викоренити проблему домашнього насильства. І завданням номер один наразі є викорення позиції замовчування, адже це не лише не сприяє розв’язанню проблеми, але й впевнює агресора в безкарності чим провокує на подальше насильство. Насильство – сміття, яке ПОТРІБНО виносити з дому!».

Відзначимо, що постраждалі від домашнього насильства можуть звернутися до:
– уповноважених підрозділів органів поліції,
– загальних та спеціалізованих служб підтримки постраждалих осіб,
– служби у справах дітей за місцем свого проживання,
– скористатися послугами адвокатів системи безоплатної правової допомоги.

За більш детальними консультаціями та роз’ясненням з цього приводу можна звернутися до контакт-центру системи безоплатної правової допомоги за номером 0 800 213 103, цілодобово та безкоштовно в межах всієї України.

Такі заходи є пізнавальними і дуже цікавими, а активна співпраця майбутніх правників Коледжу Миколаївського національного університету імені В.О. Сухомлинського з Головним територіальним управління юстиції в Миколаївській області – запорука успішного кар’єрного старту.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *