Цікава екскурсія на кафедру, де готують захисників Батьківщини!

28 березня 2019 року з метою військово-патріотичного виховання студентської молоді відбулася екскурсія на військову кафедру Миколаївського національного університету імені В.О.Сухомлинського студентів-юнаків першого курсу Коледжу МНУ імені В.О.Сухомлинського разом із викладачем фізичної культури та захисту Вітчизни Олегом Івановичем Вертелецьким. До програми екскурсії було включено відвідування інтерактивного лазерного тиру, перегляд тематичних відеороликів, ознайомлення з сучасним озброєнням та бойовою технікою, відвідування музею військової кафедри, сучасного комп’ютерного кабінету плану тактичних дій та парашутно-десантного комплексу. Провів екскурсію студентам лейтенант запасу, к.пед.н., доцент Лелека Віталій Миколайович. Студенти побачили різні експонати, багато з яких були створені студентами кафедри та самими викладачами; на стенді бойової слави – фотокартки випускників кафедри та викладачів, які несли службу в зоні АТО.

Хлопці мали змогу відчути себе справжніми військовими, вишикувалися в стрій, виконували команди, а після проведення інструктажу з техніки безпеки, вони поринули у світ військової зброї. Серед студентів було проведено змагання із збирання – розбирання автомата Калашнікова, тренування з користування протигазу тощо. Потім всі відправились до боксів, де знаходиться справжня військова техніка, довідалися про технічні характеристики бойової техніки та принципи її роботи. Хлопці мали змогу відчути себе справжніми військовими, з неабиякою цікавістю розглядали військову техніку, могли доторкнутись до неї, побачити та почути як вона працює.

Студенти відчули всю важливість та необхідність захисту нашої країни, набули додаткових знань та вмінь для вивчення основ військової справи.

Загалом, екскурсія вийшла цікава та пізнавальна, залишила після себе не тільки позитивні враження, але й бажання у майбутньому навчатися на кафедрі військової підготовки та здобути військове звання.

Дякуємо співробітникам кафедри військової підготовки за цікаву екскурсію!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *