Участь студентів-правників Коледжу Миколаївського національного університету імені В.О.Сухомлинського в «круглому столі» ГТУЮ в Миколаївській області на тему: «Роздільне навчання «за» і «проти»»

19 березня 2019 року студенти 315 групи спеціальності «Право» Коледжу Миколаївського національного університету імені В. О. Сухомлинського взяли участь у публічній дискусії «Роздільне навчання: за і проти», організованій Головним територіальним управління юстиції в Миколаївській області в рамках засідання Обласного гендерного центру. Захід відбувся в Миколаївській обласній універсальній науковій бібліотеці імені О.Гмирьова.

Учасники дискусії розділилися на два табори: одні доводили переваги роздільного навчання, опираючись на те, що такі традиції є в багатьох розвинених країнах (Великобританія, Швейцарія, США, Японія) і, за статистикою, дівчата, які навчалися в роздільних класах є більш успішними (наприклад, Маргарет Тетчер), інші називали це пережитком минулого: «Навіщо ізолювати дітей в одностатевих колективах, якщо у дорослому житті їм доведеться зіткнутися зі змішаними спільнотами, де б вони не знаходилися і ким би не стали?!».

На засіданні були присутні почесні гості: начальник відділу реєстрації нормативно-правових актів правової роботи та правової освіти Головного територіального управління юстиції в Миколаївській області Ханін Артем Сергійович, начальник відділу по роботі з сім’єю департаменту соціального захисту населення Миколаївської облдержадміністрації Дмитрієва Зоя Гарольдівна, директор благодійного фонду «Любисток» Пархоменко Маргарита Петрівна, керівник психологічної служби Миколаївського національного університету імені В. О. Сухомлинського Гулькова Дар’я Сергіївна, перший сімейний радник м. Миколаєва Катерина Мутьєва та ін., які надавали професійні коментарі з питання гендерного навчання.

А для тих, хто хоче більше дізнатися про переваги і недоліки роздільного навчання була підготовлена книжкова виставка «Гендерна парадигма освітнього простору».

Участь у такій дискусії – це вдала нагода для юних правників коледжу закріпити свої теоретичні знання на практиці, навички ораторського мистецтва та отримати цінний досвід.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *