Неофіційне свято математичної константи – «День ПІ»

Сьогодні дуже надзвичайний день, особливо для любителів математики та фізики. Саме 14 березня – 3/14 (запис дати у американській системі) – о 1:59:26 годині розпочинається святкування всесвітнього неофіційного свята, присвяченого математичній константі – «День ПІ».

Дата та час для цього свята були обрані Ларрі Шоу, фізиком з Сан-Франциско, зовсім не випадково, оскільки співпадають з першими розрядами числа π= 3,1415926…

Цікавим є також, той факт, що в цей день народився Альберт Ейнштейн — творець теорії відносності та помер Стівен Хокінг — видатний фізик-теоретик.

В цей день, як правило, оголошують урочисту промову про заслуги постійної величини ПІ в історії земного населення, її роль в житті людства, малюють антиутопічні картини світу без π, печуть і їдять «пи-ріг» («Pi pie») із зображенням грецької букви «пі» або з першими цифрами самого числа, п’ють напої і грають в ігри, які починаються на «пі», вирішують математичні головоломки і загадки, водять хороводи навколо предметів, пов’язаних з цим числом.

Студенти Коледжу Миколаївського національного університету імені В.О.Сухомлинського http://college.mdu.edu.ua не залишились осторонь цього міжнародного свята: разом з викладачами циклової комісії з інформаційних технологій, математики та статистики та циклової комісії загальноосвітнього циклу підготовки провели флешмоб до Дня числа ПІ, в рамка тижня точних наук, що наразі проходить в нашому коледжі.

Ідея флешмобу – об’єднати якомога більше людей в ланцюг зі знаками числа ПІ та скласти саме число зі студентського активу. Нам це вдалося!!!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *