Екскурс у світ робототехніки…або роботи серед нас

Технології необхідні для інновацій та не завжди вдається зацікавити студентів у цій сфері. Чи може робототехніка сприяти цьому? І як з’ясувалось – так!!! Роботи – це чудові об’єкти для реалізації «зроби сам» (DIY) проектів.

21 лютого 2019 року групи студентів 255 «Комп’ютерна інженерія» та 365 «Прикладна математика» разом з викладачем вищої категорії Коледжу Миколаївського національного університету імені В.О. Сухомлинського Божко Надією Валеріївною відвідали «Місто роботів» – інтерактивну виставку роботів і технологій, що проходить нині в нашому місті. «Місто Роботів» – це 72 новітніх робота з США, Японії, Південної Кореї, Великобританії, а також Тесла-шоу, 8 зон віртуальної і доповненої реальності, театр роботів, прилад для пересування предметів силою думки і інші технології майбутнього.

Як показує досвід, найбільш заохочувальні види діяльності, які допомагають зацікавити студентів у високих технологіях, – це робототехніка та дизайн комп’ютерних ігор. Оскільки саме таким ефективним способом можна продемонструвати студентам програмування в дії. Маючи фізичний контроль над роботом і спостерігаючи за тим, що йде не так, студенти навчаються тому, що робот може робити, а що — ні.

Робототехніка допомагає задовольнити потребу у навчанні студентів природничим наукам, інженерії, математики. Так само, як програмування робота ілюструє технологію, студенти також відкривають для себе певні закономірності у згаданих сферах і у тому, як вони пов’язуються між собою.

На виставці студенти змогли детально розглянути багато втілених ідей механічної інженерії! Деякі з секцій надали можливість не тільки поспостерігати, але ще й спробувати покерувати!

Під час екскурсії студенти отримали інформацію про експонати виставки від працівників залу, поспілкувалися з інтелектуальними роботами, покерували ними голосовими командами. Також побачили театр роботів за участі експонатів, відвідали зони повної та часткової реальності.

Відвідування цієї виставки було пізнавальним і захоплюючим для студентів коледжу, що спонукало їх до обговорення своїх власних розробок.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *