«Казкові звірі Марії Приймаченко»

У четвер, 7 лютого, студенти першого курсу 115 групи спеціальності «Право» Коледжу Миколаївського національного університету імені В.О.Сухомлинського на чолі з куратором Оксаною Валентинівною Гінкевич відвідали одноденну виставку «Казкові звірі Марії Приймаченко» у Миколаївському обласному художньому музеї ім. В.В. Верещагіна, приурочену до 110-річчя від дня народження відомої української художниці.

Студенти ознайомились із власним мистецьким стилем художниці та мали можливість побачити характерні риси її стилю та особливості поліського народного декоративного розпису, в межах якого нескінченні варіанти декоративних, орнаментальних, жанрових і пейзажних композицій, що вплітаються в естетично-філософське трактування стосунків людини та Всесвіту. Оригінальну авторську картину «Гуляють солов’ї навесні», створену майстринею у 1988 році, доповнюють роботи її послідовників та графічні репродукції, що зберігаються у фондах музею.

Роботи мисткині є поєднанням усіх можливих художніх стилів ХХ століття: імпресіонізму, неоромантизму, експресіонізму. Світ образів Марії Приймаченко – казковий, фантастичний. В основі його лежать фольклорні легенди, народні казки та оповідання, враження від яких органічно переплетені з дозвіллям.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *