8 жовтня – День юриста

08 жовтня 2024 року у Відокремленому структурному підрозділі «Фаховому коледжі Миколаївського національного університету імені В.О.Сухомлинського» під керівництвом викладача правових дисциплін Рукінової Світлани Сергіївни та за активної участі студентів спеціальності «Право» відбувся онлайн-захід, присвячений Дню юриста.

Щорічно 8 жовтня в Україні відзначають День юриста, професійне свято для юрисконсультів, адвокатів, нотаріусів, суддів, прокурорів та всіх, хто стоїть на сторожі права. Свято було започатковане у 1997 році, коли Президент України підписав відповідний указ.

З давніх часів ця професія була шанованою і почесною, адже хто як не юристи захищають права і свободи громадянського суспільства. Виконуючи свої професійні обов’язки, юрист бере на себе відповідальність за долі багатьох людей, які звернулися до нього за допомогою, і повинен вміти справедливо вирішувати спірні ситуації.

До участі в заході була залучена – випускниця нашого коледжу, юристка, експертка проєкту «Consert» Валентина Дука.

Активну участь брали також студенти коледжу:

  1. Пятаченко Анастасія, студентка 2 курсу спеціальності «Право». Тема виступу: «Історія виникнення професії «юрист».
  2. Крамаренко Дарія та Коробкова Олена студентки 2 курсу спеціальності «Право». Тема виступу: Види юридичних професій.
  3. Кафтан Сергій, студент 1 курсу спеціальності «Право». Тема виступу: «Юридичні професії майбутнього».

День юриста – можливість підтримати всіх юристів, включаючи майбутніх працівників цієї важливої професії, та дати їм ще раз відчути їх високу цінність для суспільства, адже саме від них залежить дотримання виконання законів усіма членами суспільства, а отже і існування та правове функціонування держави.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *