Серпнева педагогічна рада

29 серпня 2024 року у ВСП «Фаховий коледж МНУ імені В.О.Сухомлинського» відбулося традиційне серпневе засідання педагогічної ради, на якому було визначено основні завдання на новий навчальний рік.

Відкрила засідання та привітала колектив з початком нового навчального року в.о.директора Раїса Вдовиченко, яка зупинилася на актуальних питаннях організації освітнього процесу в умовах повномасштабної збройної агресії російської федерації проти України та введення воєнного стану,  планах і завданнях на навчальний рік. Доповідач наголосила, що головне – враховувати безпекову та енергетичну ситуацію, вплив війни на здобувачів освіти і можливі освітні втрати. Присутні були ознайомлені із усіма можливими викликами та небезпеками, які існують на сьогодні, через воєнний стан в нашій державі.

Раїса Петрівна зробила ґрунтовний аналіз навчальної та методичної роботи викладачів за 2023-2024 н.р., подякувала за сумлінну працю та нагородила подячними листами заступника директора з навчальної роботи Олену Сахарову, викладачів коледжу Владислава Мируна, Ксенію Санайко, Світлану Рукінову, Вікторію Левицьку, Аллу Подгорну та головного бухгалтера Світлану Ларіонову. Також доповідач звернула увагу членів педагогічної ради на основні завдання педагогічного колективу на 2024-2025 н.р., акцентувала увагу на необхідності активізації роботи щодо розширення співпраці з стейкхолдерами, на необхідності проведення профорієнтаційної роботи зі студентами випускних курсів з метою залучення їх до профорієнтаційних заходів.

Олена Сахарова, заступник директора з навчальної роботи, доповіла про стан і результати практичної підготовки здобувачів освіти у 2023-2024 н.р. Щодо підсумкової атестації здобувачів фахової передвищої освіти випускних груп, то вона пройшла на достатньому рівні. Вважаємо, що підсумкова атестація фахових молодших бакалаврів проведена якісно, згідно Стандартів. Якість захисту дипломних проєктів та складання кваліфікаційних іспитів за фахом – достатня. Середній бал успішності випуску 2024 року – 73,4/С/Добре.

Про результати прийому 2024 року доповів відповідальний секретар приймальної комісії Владислав Мирун та окреслив основні завдання та перспективи профорієнтаційної роботи на 2024-2025 н.р.

Про виховну роботу у 2023-2024 н.р. прозвітувала Ксенія Санайко – заступник директора з виховної роботи. Доповідач зазначила, що виховна робота в коледжі є не лише невід’ємною частиною освітнього процесу, а й важливим моментом у формуванні гармонійно розвинених, морально цінних та відповідальних особистостей. Серед пропозицій, які винесла Ксенія Миколаївна на обговорення, це створення волонтерського осередку в стінах коледжу.

Після обговорення доповідей педагогічна рада коледжу розглянула ряд важливих адміністративних питань та схвалила Комплексний план роботи коледжу на 2024-2025 н.р. та затвердила Положення про організацію освітнього процесу у Відокремленому структурному підрозділі «Фаховий коледж МНУ імені В.О.Сухомлинського» (зі змінами) в зв’язку з наказом МОН України від 09.05.2024 р. № 653 «Про затвердження Положення про порядок відрахування, переривання навчання, поновлення і переведення осіб, які навчаються у закладах фахової передвищої освіти, та надання їм академічної відпустки».

Підводячи підсумки педагогічної ради, в.о.директора коледжу Раїса Вдовичеко наголосила на безумовному дотриманні умов роботи в умовах воєнного стану, акцентувала увагу на актуальних завданнях педагогічного колективу на новий 2024-2025 н.р., зокрема на особистій відповідальності викладачів та керівників структурних підрозділів за дотримання вимог організації і проведення освітнього процесу. За результатами роботи педагогічної ради прийнято ряд рішень, які у подальшому визначатимуть головний вектор роботи та розвитку коледжу.

На завершення доповідач зазначила, що не дивлячись ні на які складні перепони,  ми працюємо й рухаємо освіту вперед! Вдячні Захисникам і Захисницям за можливість жити і працювати.

Побажала успішного, мирного, наповненого світлими моментами, нового навчального року!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *