Відкрите практичне заняття з дисципліни «Документальне забезпечення соціальної роботи»

12 березня 2024 року викладач вищої кваліфікаційної категорії, кандидат педагогічних наук, Сахарова Олена Миколаївна, провела відкрите практичне заняття з дисципліни «Документальне забезпечення соціальної роботи» для здобувачів освіти ІІ та ІІІ курсу спеціальності 231 Соціальна робота на тему: «Державний стандарт оформлення документів та їх реквізитів».

Заняття проведено в режимі відеоконференції Zoom. Метою практичного заняття було закріпити знання студентів з теми, привити практичні навики до оформлення окремих реквізитів документів, практично ознайомити із вимогами до бланків службових документів; виховувати зацікавленість дисципліною, прагнення отримувати нові знання самостійно. Досягненню поставленої мети сприяло використання різноманітних і доцільних методів і прийомів роботи, що стимулювало мислення, логіку та пам’ять у студентів, творчих завдань практичного спрямування. Також заняття супроводжувалося презентацією, поясненнями, заключний етап заняття пройшов як контроль знань з вивченої теми за допомогою платформи для підтримки освітнього процесу LearningApps.

Загалом заняття було проведене в атмосфері активної взаємодії. У ході заняття викладач активувала знання студентів, набуті у попередніх заняттях з курсу, а також стимулювала їх до логічних міркувань та порівнянь, до практичних навиків заповнення документів. Якщо студенти не могли дати відповідь на запитання, викладач допомогала, перефразуючи його, наводячи приклад або звертаючись до практичного досвіду студента.

Підбивши підсумки опрацьованої теми, викладач у доступній формі пояснила завдання на самостійне опрацювання, виставила бали та відповіла на питання аудиторії.

Загалом, за висновками колег, відкрите заняття відповідало методиці проведення практичного заняття та пройшло на належному науково-педагогічному рівні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *