ВИХОВНА ГОДИНА “8 БЕРЕЗНЯ – ІСТОРІЯ СВЯТА”

Щороку 8 березня весь світ відзначає Міжнародний жіночий день, який ще називають Днем боротьби за жіночі права. Ця визначна дата дозволяє оцінити та відзначити досягнення представниць прекрасної статі у різних сферах людської діяльності в минулому та в наші дні.

Зі студентами 355 та 425 груп куратором А. О. Подгорною було проведено виховну годину до дня 8 Березня, де розглянули історичні аспекти виникнення цього свята. Мета: поглибити знання студентів щодо традицій святкування дня восьмого березня; ознайомити з історією виникнення свята; виховувати в них почуття глибокої поваги і шани до жінки.

 Перші згадки про жіночий день стосуються Давнього Риму, коли дівчата та жінки вбиралися у святковий одяг та прямували до храму, щоб вклонитися богині Весті. У той самий день представниці прекрасної статі отримували різні подарунки від своїх чоловіків.

Історія жіночого дня почалася 8 березня 1857, коли працюючі жінки Нью-Йорка вийшли на демонстрацію з вимогою рівної з чоловіками зарплати і зменшення робочих годин – “Марш порожніх каструль”. Активістки привернули увагу громадськості до питань жіночих умов праці. Після цього по всьому світу почали з’являтися жіночі профспілки, а дівчат стали приймати в університети.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *