Всесвітній і Всеукраїнський день боротьби проти туберкульозу

Щорічно 24 березня відзначається Всесвітній і Всеукраїнський день боротьби проти туберкульозу, мета якого полягає в тому, щоб підвищити обізнаність про згубні наслідки туберкульозу для здоров’я людей і для суспільства, та інформувати про економічні наслідки туберкульозу, і таким чином активізувати зусилля по боротьбі з глобальною епідемією цієї хвороби.
Згідно з оцінками ВООЗ, в 2018 р. у всьому світі на туберкульоз захворіло 10 мільйонів людей і ця кількість випадків останнім часом залишається порівняно стабільною. Рівень захворюваності коливається в великих межах залежно від країни, від 5 до понад 500 нових випадків на 100 000 населення на рік. Хворіють на туберкульоз особи обох статей у всіх вікових групах, але чоловіки хворіють частіше (у віці 15 років і старше), на частку яких в 2018 р. припадає 57% всіх випадків захворювання на туберкульоз. Частка жінок, для порівняння, склала 32%, а дітей (у віці молодше 15 років) – 11%.
З цієї нагоди у Відокремленому структурному підрозділі «Фаховому коледжі Миколаївського національного університету імені В.О. Сухомлинського», під керівництвом ВОЙТОВСЬКОЇ АНАСТАСІЇ МИХАЙЛІВНИ було проведено круглий стіл онлайн, в якому до обговорення активно долучились студенти спеціальності «Соціальна робота». Були висвітленні нагальні питання, які стосуються профілактики, лікування, способів передачі туберкульозу та методів захисту власного здоров’я. Разом обговорили актуальні питання, що стосуються алгоритму дій хворого, особливостей захисту інших людей у разі інфікування та особливостей зміцнення імунітету, також роз’яснили важливу інформацію щодо соціальних гарантій для всіх осіб, які захворіли на цю недугу, зокрема і для студентської молоді.
Студенти брали активну участь в обговоренні, представили свої виступи, дізнались нову інформацію з даного питання.
Бережіть своє здоров’я! Зупинимо туберкульоз в Україні разом! Дихай вільно!








Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *