«Скажемо шахрайству – НІ!!!» – захід присвячений до Всесвітнього тижня грошей

22 березня 2021 року стартував Всесвітній тиждень грошей, у рамках якого к.е.н., викладачем вищої категорії Волошиною-Сідей В.В. було організовано та проведено онлайн захід, присвячений протидії фінансовому шахрайству, під гаслом: «Скажемо шахрайству – НІ!!!».
У повсякденному житті людина щодня стикається з різноманітними фінансовими інструментами, продуктами і послугами, приймає фінансові рішення, тобто є споживачем фінансових послуг. Проблеми, пов’язані із захистом прав споживачів в Україні, відчуваються особливо гостро, зважаючи на низький рівень фінансової грамотності населення, недосконалу законодавчу базу, слабку зацікавленість держави та фінансових установ у вирішенні цих питань. Також споживачам бракує повної та зрозумілої інформації стосовно їх прав та обов’язків, правового захисту та організацій, до яких можна звернутися за порадою або консультацією з різноманітних аспектів користування фінансовими послугами.
Тож, саме з метою формування у студентів Відокремленого структурного підрозділу «Фахового коледжу Миколаївського національного університету імені В.О.Сухомлинського» уявлення про найрозповсюдженіші схеми фінансового шахрайства та розробки алгоритму дій у разі, коли все ж потрапили на «гачок» шахрая, було організовано цей захід.
Викладач Волошина-Сідей В.В. розповіла про найпопулярніші схеми фінансово шахрайства (скімінг, фішинг, фармінг, смішинг, трепінг, інтернет шахрайство та інші). Особливу увагу було приділено критеріям вибору надійної фінансової установи.
Студентки другого курсу спеціальності 072 «Фінанси, банківська справа та страхування» Гончар Валентина та Красноноженко Віталіна презентували систему «лайфхаків», яка допоможе вберегтися від фінансових махінацій.
Усі присутні мали змогу прийняти участь в онлайн грі «Здолай шахрая», на базі чат-боту розроблено НБУ, метою якого є попередження актуальних шахрайських схем. Захід пройшов у невимушеній атмосфері, учасники активно приймали участь у іграх, щиро раділи, коли вдавалося розкрити шахрайську схему та здолати «шахрая».













Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *