Всесвітній День Числа Пі

Числа оточують нас всюди, в основному їх використовують в математичних цілях. Деякі величини заслуговують на особливу увагу, наприклад, число “Пі”, про яке кожен з нас не раз чув і навіть є Міжнародний день, присвячений цьому числу. Його святкують 14 березня, в цей же день відзначається день народження відомого автора теорії відносності Альберта Ейнштейна.
15 березня 2021 року у Відокремленому структурному підрозділі «Фаховому коледжі Миколаївського національного університету імені В.О.Сухомлинського» пройшов онлайн-захід, приурочений святкуванню Всесвітнього Дня Числа Пі.
Свято «Пі» бере свій початок ще в 1987 році. Його заснував американський фізик Л. Шоу. Чому саме 14 березня? В американській системі запису дат (місяць / число) 14 березня – 3/14 – і час доби 1:59:26 збігається з відомим по всьому світу числом 3,1415926. Тому, якщо ви захоплюєтеся математикою, то в цей день вам слід спекти «пи-ріг» ( «Pi pie»). Шанувальники даного свята роблять саме так, до того ж пиріг прикрашають зображенням букви «Пі» або ж самим числом. Таким способом підкреслюється важливість даної цифри. Студенти коледжу також долучилися до цього свята та підготували історичні факти у вигляді презентації стосовно числа Пі. З доповіддю виступив студент 355 групи спеціальності «Комп’ютерна інженерія» ФІЛІППОВ АРТЕМ. Доповненням з боку викладача АВРАМЕНКА О.І. була інформація щодо цікавих фактів про число Пі. В цей день рекомендують тренувати пам’ять для запам’ятовування чисел. Число Пі для цього відмінно підійде.
Отже, тренуємо пам’ять та запам’ятовуємо число Пі для подальшого використання!










Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *