До Міжнародного дня пам’яті жертв Голокосту

З 2005 року за рішенням Генеральної Асамблеї ООН, 27 січня світ відзначає Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту.
Це страшне і нелюдське явище, яке відбувалося в період 1933-1945-х років і призвело до умисного винищення практично однієї третини євреїв, а також незліченної кількості представників інших нацменшин.
Офіційно визнано, що від 5,5 до 6,1 мільйони євреїв було вбито протягом Голокосту, з них від 2,2 до 2,5 мільйони на території колишнього Радянського Союзу, значною мірою в Україні.
Світова спільнота вшановує пам’ять, а також прагне до боротьби з антисемітизмом, расизмом та всіма формами нетерпимості, які можуть привести до спрямованого насильства стосовно окремих груп людей.
В Україні День пам’яті жертв Голокосту відзначається, починаючи з 2012 року. Нині весь світ знає про трагедію Бабиного Яру, де згідно з офіційними даними загинуло понад 100 тисяч осіб різних національностей.
27 січня 2021 року у Відокремленому структурному підрозділі «Фаховому коледжі Миколаївського національного університету імені В.О.Сухомлинського» було проведено онлайн-захід, присвячений Міжнародному дню пам’яті жертв Голокосту. Студенти коледжу підготували цікаві та змістовні доповіді-презентації за такими напрямками: зміст поняття «голокост» і його основні риси; геноцид ромів та євреїв в країнах Європи під час Другої світової війни; трагедія Голокосту в Україні; відображення теми Голокосту в світовій культурі, зокрема в скульптурі та кіно.
У день пам’яті схиляємо голови перед тими, хто став жертвою нацистського режиму та тими, хто, ризикуючи власним життям, рятував в’язнів нацистських концтаборів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *