Ми на хвилі разом з МНУ імені В.О.Сухомлинського! Участь у написанні ХХ Всеукраїнського радіодиктанту національної єдності.

9 листопада наша країна святкує День Української писемності та мови.

Цей день було започатковано Указом президента України від 6 листопада 1997 року за № 1241/97 «Установити в Україні День Української писемності та мови, який відзначати щорічно 9 листопада в день вшанування пам’яті Преподобного Нестора-Літописця».

Цього дня, за доброю традицією, проходить Всеукраїнський радіодиктант національної єдності. Ця акція була розпочата в 2000 році і ось вже 20 років поспіль, щороку всі бажаючі можуть продемонструвати свою єдність з тими, хто любить і шанує українське слово. Народна мудрість стверджує: скільки знаєш мов, стільки разів ти людина. Але ми впевнені, що без рідної мови жодна людина не здатна повноцінно почувати себе частиною власного народу, його історії та культури. «Мова – це душа народу, а народ без мови – не народ», – говорив Володимир Сосюра. З гідністю і шаною ми маємо усвідомлювати велику вагу рідного слова й особисту відповідальність за нього перед минулим, сьогоденням і майбутнім. І хоча цьогорічний формат участі у такому великому заході був дещо незвичним, це було не менш масштабно та відповідально.

Тож і ми, адміністрація, працівники, педагоги та студенти ВСП «Фахового Коледжу Миколаївського національного університету імені В.О.Сухомлинського» долучилися до написання онлайн ХХ ювілейного Всеукраїнського радіодиктанту національної єдності разом з нашим університетом.

Бажаємо всім співвітчизникам утверджувати рідну мову, щоб цей нетлінний скарб служив єднанням між поколіннями, возвеличував Україну й українців.









Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *