День безпечного Інтернету

11 лютого 2020 року у світі відзначається День безпечного Інтернету (Safer Internet Day) під гаслом “Разом для найкращого Інтернету”.

Метою Дня безпеки в Інтернеті є поширення знань про безпечне, відповідальне і позитивне використання цифрових технологій для дітей та молоді.

З нагоди Дня безпечного Інтернету викладачі циклової комісії технічного напряму підготовки разом зі студентами Коледжу Миколаївського національного університету імені В.О.Сухомлинського з 11 по 18 лютого 2020 року провели ряд заходів:

  1. Студенти І курсу спеціальностей 113 Прикладна математика та 123 Комп’ютерна інженерія під керівництвом Литвинчук О.В. долучилися до онлайн-уроку на YouTube каналі Спільноти Програми Академій Cisco в Україні на тему «Інтернет: як безпечно грати, навчатися і працювати». Під час уроку студенти не тільки ознайомилися з відеоматеріалами «Як хакери захищають Інтернет», «Хацкери, або як обманюють халявщиків в Інтернеті» та «Небезпеки кіберпростору», але й мали змогу скласти онлайн-тест та поставити запитання експертам.
  2. Відкрите заняття Литвинчук О.В. зі студентами І курсу спеціальностей 231 Соціальна робота, 072 Фінанси, банківська справа та страхування на тему «Ми за безпечний Інтернет». Метою заняття було навчити студентів відрізняти безпечний Інтернет від небезпечного, захищати себе від небезпеки в Інтернеті, дослідити позитивні і негативні наслідки Інтернету, мотивувати їх поширювати цю інформацію у своєму середовищі.
  3. У рамках заходу “Цифрова година” (Digital Homeroom), було проведено Цифрову майстерню з інформаційної безпеки в форматі відкритого майстер-класу з трансляцією через прямий ефір YouTube для студентів ІV курсу спеціальності 113 Прикладна математика під керівництвом Цимбалистої М.І. Захід відбувався в форматі круглого столу. Центральними темами були наступні: безпечне користування Інтернетом, формування практичних навичок протидії кіберзагрозам, екосистема безпечного Інтернету для дітей та підлітків, в тому числі запобігання кібербулінгу, секстингу, фішингу і т.д.
  4. Студенти ІІ курсу спеціальності 123 «Комп’ютерна інженерія» під керівництвом Цимбалистої М.І. взяли участь у цікавій грі веб-квесті “Як бути обачним та пильним під час роботи в мережі Інтернет, уміти себе захистити і водночас не втрачати ввічливість та сміливість”. Пригоди розпочалися з цікавих завдань, які кожного дня надсилав Індіана Джонс. Він полюбляв різноманітні головоломки і вмів їх розгадувати швидко. Кожен студент кожного дня повинен був виконати завдання та отримати ключ для входу до віртуальної кімнати. Гра відбувалася з використанням інструмента Google Classroom, тому, крім виконання цікавих завдань студенти змогли відкрити для себе можливості онлайн класної кімнати.







Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *