«День на виборчій дільниці» разом з Головним територіальним управлінням юстиції в Миколаївській області

28 березня 2019 року працівниками Головного територіального управління юстиції в Миколаївській області на чолі з Романом Івановичем Возняком провели для студентів Коледжу Миколаївського національного університету імені В.О. Сухомлинського гру-імітацію «День на виборчій дільниці», метою якого є показати молоді на практиці, як реалізувати свої виборчі права, а також пояснити, що робити, якщо вони помітили порушення під час голосування.

За словами начальника Головного територіального управління юстиції у Миколаївській області Романа Возняка, гра «День на виборчій дільниці» – це не політизація ЗВО, а виховання активного та дієвого громадянина України. «Одним з факторів пасивності молоді на виборах є низький рівень обізнаності у виборчому праві й можливостях громадян. Сподіваюсь, що змоделювавши сьогодні ситуації основних порушень виборчих прав, вже 31 березня молоді люди зможуть в повній мірі реалізувати своє право на голос», – відзначив керівник регіональної юстиції.

Протягом гри розглядали ситуації, що фактично можуть виникнути в день голосування, зокрема в одній із запропонованих ситуацій йшлося про блогера, який у будь-який спосіб намагався поділитися зі своїми підписниками відео з кабінки для голосування. Відзначимо, що законодавство забороняє фотографування та відеофіксацію результатів волевиявлення виборців у кабіні для таємного голосування. Тож, якщо ви стали свідком таких дій – звертайся до компетентних органів. Це можуть бути – голови відповідних виборчих комісій, офіційні спостерігачі чи представники поліції.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *