«Розумний сніданок» із Катериною Мутьєвою

07 березня 2019 року студенти-правники третього курсу Коледжу МНУ імені В.О. Сухомлинського розпочали свій ранок із зустрічі з першим сімейним радником Миколаєва Катериною Мутьєвою, юристом миколаївського благодійного фонду «Любисток», у рамках заходу «Розумний сніданок», що був організований Миколаївським осередком Ліги студентів Асоціації правників України.

У теплій та дружній атмосфері дівчата обговорили багато важливих питань, зокрема і функції, покладені на інститут сімейних радників, нещодавно створений в Україні як спільна ініціатива Міністерства юстиції України, Координаційного центру з надання правової допомоги та громадськості, Міністерства соціальної політики за підтримки міжнародних партнерів «Сімейні радники». Як зазначила Катерина, сімейні радники – це волонтери, які допомагають іншим людям захищати свої права у галузі сімейного права. Сімейні радники співпрацюють з юристами системи безоплатної правової допомоги, фахівцями державної виконавчої служби Мін’юсту, співробітниками Міністерства соціальної політики, Національної поліції, психологами тощо. Домашнє насильство, невиплата аліментів, позбавлення батьківських прав, розподіл майна при розлученні – ці та інші питання найчастіше стають темою для розмови з сімейними радниками.

Нагадуємо, що отримати допомогу сімейного радника можна щосереди з 09.00 до 12.00 у Другому миколаївському місцевому центрі з надання безоплатної правової допомоги (вул. Космонавтів, 61, м. Миколаїв).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *