Зустріч параюристів системи безоплатної правової допомоги в Миколаївській області

8 листопада 2018 року студенти Коледжу Миколаївського національного університету імені В.О. Сухомлинського, як найактивніші параюристи (paralegal) системи безоплатної правової допомоги в Миколаївській області разом з директором коледжу Царенко Оленою Олексіївною були запрошені на зустріч з Директором Координаційного центру з надання правової допомоги Олексієм Бонюком, начальником Головного територіального управління юстиції в Миколаївській області Романом Возняком та директором Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Миколаївській області Наталією Гнатушею, яка відбулася у затишному приміщенні бібліотеки для дітей «Колобук» в комфортній та доброзичливій атмосфері.

В ході зустрічі обговорювали діяльність параюристів на Миколаївщині та перспективи розвитку правової освіти в регіоні, яку презентували наші найактивніші студенти-правники: Артем Кривцов, Валентина Заінчковська та Анастасія Тропіна, як одні з перших paralegal системи безоплатної правової допомоги в Миколаївському регіоні.

У процесі бесіди-діалогу студенти поділилися своїми креативними ідеями та технологіями розвитку правової освіти та системи безоплатної правової допомоги в Миколаївському регіоні з Олексієм Бонюком, який зазначив що завжди готовий співпрацювати в реалізації нових корисних проектів системи БПД.

Із цікавістю студенти коледжу слухали розповідь Олексія Бонюка щодо сімейних радників, поява яких є спільною ініціативою Міністерства юстиції України, системи Безоплатної правової допомоги та громадськості, що спрямована на забезпечення захисту прав громадян у сфері сімейного права. Доречі, Миколаїв став четвертим містом, де з 9 листопада 2018 року з’явився сімейний радник, після Києва, Одеси та Львова. Далі планується розвинути ініціативу в повноцінний проект при центрах безоплатної правової допомоги, з роботою в усіх регіонах країни.

Студенти з цікавістю слухали розповіді, задавали питання та пізнавали для себе багато нового.







Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *