Науково-практична конференція «Проблема білінгвізму південних регіонів України: історико-культурний, психологічний, лінгвістичний аспекти вивчення»

7 листопада 2018 року студенти ІІІ курсу спеціальності «Право» Коледжу МНУ імені В. О. Сухомлинського разом з викладачем І категорії української мови і літератури Дідовик О. Ю. взяли участь у науково-практичній конференції «Проблема білінгвізму південних регіонів України: історико-культурний, психологічний, лінгвістичний аспекти вивчення», що проходив на базі Миколаївської обласної універсальної наукової бібліотеки імені О. Гмирьова. Захід був приурочений до Дня української писемності та мови.

На конференції обговорювалися передумови виникнення двомовності на теренах України, зокрема у Миколаївській області, вивчення розповсюдження білінгвізму, характер його впливу на розвиток як окремої людини, так і суспільства в цілому, позитивної та негативної ролі двомовності на соціалізацію дитини.

Такі заходи збагачують знаннями з української мови і літератури, культури, історії, філософії, психології, сприяють формуванню національної свідомості у молодого покоління.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *